Matti Puurtisen muistoja Taisto Wesslinistä


Olimme "törmänneet" joissakin studiosessioissa, muista ensimmäistä kertaa, kunTaisto oli TV-2:n laulelmakilpailun orkesterissa, jossa olin säveltäjä-sovittaja roolissa. Joitakin ajatuksia vaihdoimme "kompeista", ja ehkä parikin. Sen jälkeen oli aikoja, ettemme olleet suuremmasti yhteydessä, ehkä TV-2:n ohjelmassa, jossa Taisto oli sovittanut Markus Allanin tangoja, hienoja arreja!

Pari vuotta sitten Taisto soitti ja kyseli minun tinnituksesta (ainoa alallaan, joka kyseli). Hänellä oli jonkinlainen kuulonalentuma ja kävi ahkerasti päivittämässä tilanteensa. Hän kyseli ongelmastani ja olimme siitä lähtien viikottain yhteyksissä, joko puhelimitse tai sähköpostilla. Meistä tuli ystäviä, toisiaan arvostavia muusikoita! Vähitellen Taiston sairauden tila tuli esiin, aluksi perin rutiininomaisesta tutkimuksesta ja vähitellen kohti leikkausta.Taisto oli silti optimistinen, että kaikki on OK. Vaihdoimme joitakin viestejä ja itse olin muuton keskellä ja menin mökille, jossa yhteydet oli niin ja näin.

Arvot ilmeisesti nopeasti huonontuivat ja viesti siitä, että Taisto on poistunut keskuudestamme, oli mulle todella järkytys, koska se ystävä, joka ymmärsi toista "kuulovammaista", oli poissa. Kaikki se huumori, (joskus mustakin) oli yhteisiä asioita ja mieleeni jää Taiston lähettämät viestit, joissa vaikeistakin asioista huolimatta, hänellä oli aina loppukevennys.

Tämän haluan aina muistaa Taistosta!

R.I.P.

 

Matti Puurtinen