Kerran liikennevaloissa kuulin radiosta loistavaa kitaransoittoa ja ajattelin että tuon kun saisin tekemään kanssani musiikkia. Kuulin nimen ja aloin häntä etsimään. Soitin Lehtisen Raunolle ja kerroin, hänpä suositteli oitis Taistoa minulle ja antoi puhelinnumeron. Soitin Taistolle ja siitä alkoi yhteistyömme.

Ensimmäinen LP-levymme Viulun taikaa teimme 1981 ja Trio Kari Luukkonen; Taisto Wesslin, Pentti Mutikainen teimme 1982. Molemmat teimme Heljander-produktion siipien suojissa. Nämä levyt ovat soineet paljon Suomen radioissa sekä myös kaikissa pohjoismaissa ja jonkin verran euroopassa.

TV2 teki elokuvan Villi viulu jossa meillä oli tärkeä osuus.

Taiston kanssa meillä oli runsaasti keikkoja Ruoti-Suomi sektorilla joissa oli myös joskus Pentti Mutikainen mukana.

Taisto oli aivan verraton ja huumorintajuinen veitikka kanssasoittajana ja meillä synkkasi hyvin aivan loppuun saakka. Vaikka itse putosin tautini takia ns soitannollisesta puolesta pois, pidimme yhteyttä hänen poismenoonsa saakka. Hän yllättäen soitti ja kertoi mitä hänelle kuuluu. Minua suretti ja liikutti hänen kohtalonsa niin kuin häntäkin oli aikoinaan liikuttanut minun kohtaloni.

Hänen sävellyksensä Kyyneleet, jonka tulkitsin viululla, muistuttaa minua yhteistyöstämme. Tämä kappale osallistui Jukka Virtaen levyraatiin, jolla saavutimme voittosijan jonkun Katri Helenan kappaleen kanssa.

Kari